A transformation already

Builders Kevin Stewart and Ben Brown work on the retaining wall in the garden.
Builders Kevin Stewart and Ben Brown work on the retaining wall in the garden.

Work to transform little Aidan Jackowiak Smith’s house in Alnwick is coming on apace, with both inside and out really beginning to take shape.

All the joinery is now finished, with the skirting boards and door frames on, and the whole house is now ready to paint.

Tony Lawes from Cemex delivered cement to Aidan's house.

Tony Lawes from Cemex delivered cement to Aidan's house.

The kitchen in the house at Fire Station Cottages is almost completed and the appliances just need to be hooked up.

“After each stage, the house looks totally different again. It’s amazing,” said Aidan’s dad Karl.

He praised Sean Baston at Alnwick firm Total Flooring who contacted vinyl flooring company Karndean. It, in turn, has supplied free tiles for Aidan’s bedroom and all downstairs rooms.

The garden, as our pictures show, is also a hive of industry, with tree surgeons Callum Alliston and Dave Laverick helping to clear felled branches and builders Kevin Stewart and Ben Brown laying the foundations for a retaining wall along the back of the levelled area.

The Alnwick branch of Cemex, on South Road, has supplied concrete for the job.

The Gazette and Alnwick-based MKM Building Supplies launched the Aid For Aidan appeal in July to overhaul the property that Aidan’s parents recently purchased.

The three-year-old has Cloves Syndrome, suffering swelling to his face and body, and the home needs to be renovated to cater for his needs.

Next week, we need volunteers to help with filling and painting. Any donations of material would also be appreciated. Contact James Willoughby or Paul Larkin at the Gazette on 01665 602234.

Work has also continued on the back garden, which is being dramatically transformed and is a far cry from the overgrown jungle which faced the family when they bought the property.

They have dreams of creating a haven for Aidan, including a sensory space.